Opened 7 months ago

Closed 7 months ago

Last modified 7 months ago

#5604 closed (fixed)

dupe & wrong macs after r30731 on multiple devices

Reported by: tatsuya46 Owned by:
Keywords: Cc:

Description

wndr4300 v1 mac address have changed as listed below, this unit never had dupe macs before, & dupe macs is a very bad thing for clients, see #5603. this is a serious issue & should be fixed before next public release, other routers also affected such as dir-862L..

after r30731

  • ath0 00:8E:F2:FA:20:CD
  • ath1 00:8E:F2:FA:20:CD

r30731 & below

  • ath0 00:8E:F2:FA:20:CE
  • ath1 00:8E:F2:FA:20:CF

starting on r30749 all dir-862L units' macs are now 00:20:13:09:02:03 on both bands, i have 2x dir-862L both affected in same way.

1st dir-862L

r30731 & below

  • ath0 6C:19:8F:F1:58:48
  • ath1 6C:19:8F:F1:58:48

macs should be

  • ath0: 6C:19:8F:F1:58:48
  • ath1: 6C:19:8F:F1:58:49

after r30731

  • ath0 00:20:13:09:02:03
  • ath1 00:20:13:09:02:03

2nd dir-862L

r30731 & below

  • ath0: 6C:19:8F:F0:89:E0
  • ath1: 6C:19:8F:F0:89:E0

macs should be

  • ath0: 6C:19:8F:F0:89:E0
  • ath1: 6C:19:8F:F0:89:E1

after r30731

  • ath0 00:20:13:09:02:03
  • ath1 00:20:13:09:02:03

Attachments (1)

dir-862L_dmesg.txt (13.2 KB) - added by tatsuya46 7 months ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (8)

Changed 7 months ago by tatsuya46

comment:1 Changed 7 months ago by tatsuya46

gpiochip_find_base & gpiochip_add errors in the dmesg on ath0 that aren't there on r30731, same errors in wndr4300 dmesg for ath0+ath1

Last edited 7 months ago by tatsuya46 (previous) (diff)

comment:2 Changed 7 months ago by tatsuya46

remains with r30771

comment:3 Changed 7 months ago by tatsuya46

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

comment:4 Changed 7 months ago by tatsuya46

  • Resolution invalid deleted
  • Status changed from closed to reopened

comment:5 Changed 7 months ago by ian5142

It is not even just the DIR-862L, I can post screen shots of that same MAC on several of my routers. TP-Link Archer c7 v2 (WDS Station), TP-Link 841nd v8 both have the MAC 00:20:13:09:02:03 on the 2.4GHz band. On the Archer c7 v2, the 5GHz band has the correct MAC, on the 862L, both MACs are 00:20:13:09:02:03, which should not happen.

comment:6 Changed 7 months ago by tatsuya46

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from reopened to closed

the random bogus mac is fixed now, but routers like dir-862L still have the same mac on both radios, the problems of dupe mac remains cause of it. #5603

dlink stock fw gets the macs right

comment:7 Changed 7 months ago by egc112

On my router (Linksys EA6900 with Xvortex CFE) the only way to get the correct MAC addresses is to reset with the WPS button (hold WPS button, unplug wait ten seconds replug, wait 30 seconds and then release). Erasing nvram or reset to factory defaults gets me the same MAC address for both wireless. This is probably due to my special XVortex CFE, but maybe you can give it a try?

Note: See TracTickets for help on using tickets.