Opened 4 months ago

Last modified 3 weeks ago

#5801 reopened

reboot destroys softether vpn

Reported by: tatsuya46 Owned by:
Keywords: Cc:

Description

r7800 r31833

put in any working softether config, works fine, connects to internet. reboot the router, the vpn stops working, and login to the softether vpn manager for windows doesnt accept the password all of a sudden. upon every reboot i have to recreate the server config all over again, even with the exact same settings, passwords etc..

Change History (10)

comment:1 Changed 4 months ago by tatsuya46

the processes also have high cpu usage even when no devices are connected & the entire router is idle, over 3% with a ipq8065

comment:2 Changed 4 months ago by tatsuya46

also when doing anything with the router even with no vpn devices connected, softether goes ridiculous on cpu over 16% on a ipq8065 when pushing a basic 5 mbps of LAN traffic..?

400 mbps+ from lan -> wifi has dropped to <220 mbps once softether is on, dont matter if its idle, long as any softether process is running, everything is slow. yet while transferring cpu has about 55% idle... (softether eating over 20% during this time)

Last edited 4 months ago by tatsuya46 (previous) (diff)

comment:3 Changed 4 months ago by tatsuya46

if i add

  • sleep 15

vpncmd localhost:443 /SERVER /PASSWORD: /CMD ConfigSet? tmpvpn_server.config

to start up command, while softether config is filled in, it works fine after reboot. vpn config tool also connects fine.

some race condition here..?

comment:4 Changed 4 months ago by tatsuya46

Summary: reboot destroys softether vpnreboot destroys softether vpn, softether enabled = slow lan, wasted cpu cycles

comment:5 Changed 2 months ago by tatsuya46

Resolution: invalid
Status: newclosed

comment:6 Changed 2 months ago by tatsuya46

Resolution: invalid
Status: closedreopened

comment:7 Changed 4 weeks ago by tatsuya46

Resolution: fixed
Status: reopenedclosed

comment:8 Changed 4 weeks ago by tatsuya46

Resolution: fixed
Status: closedreopened
Summary: reboot destroys softether vpn, softether enabled = slow lan, wasted cpu cyclesreboot destroys softether vpn

with r32464 on r7800 softether process starts now, but it still doesnt work without me having to add

  • sleep 60
  • brctl addif br0 tap_soft

to startup, if any less than sleep 60 it will sometimes never be created

Version 0, edited 4 weeks ago by tatsuya46 (next)

comment:9 Changed 3 weeks ago by tatsuya46

Resolution: invalid
Status: reopenedclosed

comment:10 Changed 3 weeks ago by tatsuya46

Resolution: invalid
Status: closedreopened
Note: See TracTickets for help on using tickets.